Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

19o Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού

Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού διοργανώνεται για 19η συνεχή χρονιά στην πόλη της Κομοτηνής 20-20 Μαιου.από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η διαχρονικότητα του Συνεδρίου και η αποτελεσματική οργάνωση και διεξαγωγή του από τους διδάσκοντες και το διοικητικό προσωπικό του Τμήματος κυρίως απορρέει από τους δυναμικούς του στόχους.
Το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν χωρίς δαπάνη για το δημόσιο καθηγητές ΠΕ11
Οι στόχοι του Συνεδρίου είναι πολυδιάστατοι και αφορούν στην: α) προβολή των ερευνητικών δραστηριοτήτων των σχετικών με τον αθλητισμό, β) παρουσίαση των νέων επιστημονικών επιτευγμάτων στο χώρο του αθλητισμού, της υγείας, της αποκατάστασης, της διδακτικής της φυσικής αγωγής, της αναψυχής και της οργάνωσης του αθλητισμού, γ) δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών αλληλεπίδρασης, συζήτησης και κοινωνικοποίησης των συνέδρων ίδιων ή διαφορετικών θεματικών ενοτήτων, δ) διάδοση των επιστημονικών μεθόδων
και εργασιών που πραγματοποιούνται στο χώρο της άσκησης και αναψυχής, ε) εκμάθηση τεχνικών και σύγχρονων μεθόδων που σχετίζονται με την αγορά εργασίας, μέσω των εκπαιδευτικών σεμιναρίων, στ) καταγραφή των νέων ερευνητικών εργασιών μέσω των εκδόσεων που πραγματοποιεί το Συνέδριο, ζ) γνωριμία των συνέδρων με την τοπική παράδοση και τον πολιτισμό της Θράκης.
Ιδιαίτερο στόχο του Συνεδρίου αποτέλεσε και αποτελεί η δυνατότητα συνάντησης (“reunion”) όλων των αποφοίτων του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δ.Π.Θ.. Η προσπάθεια αυτή επισφραγίστηκε για τρίτη φορά την περσινή χρονιά με τη διοργάνωση της συνάντησης των αποφοίτων του 1990 του Τ.Ε.Φ.Α.Α., Δ.Π.Θ. και συνεχίζεται το τρέχον ακαδημαϊκό έτος με τη συγκέντρωση των αποφοίτων του 1991 (για σχετικές πληροφορίες/εγγραφές παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, στα e-mail επικοινωνίας και/ή επισκεφτείτε το δικτυακό μας τόπο: http://www.phyed.duth.gr/gr/department/).
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν επίσης:



1.Το 1ο Συνέδριο Βιοχημείας & Φυσιολογίας της Άσκησης,

2.Συμπόσιο για τη Συμβολή της Επιστήμης στην ανάπτυξη του Αθλήματος της Πάλης,

3.Παρουσίαση του νέου αθλήματος "Run & Out",

4.Δράσεις σε συνεργασία με τη Special Olympics Ελλάς,

5.Σεμινάρια,

6.Σχολή διαιτηρών - κριτών Handball,

7.εννιά τουλάχιστον στρογγυλές τράπεζες με θεματολογίες που στοχεύουν ν' αναπτύξουν και να ξεδιπλώσουν τις σύγχρονες τάσεις και προοπτικές της αθλητικής επιστήμης.





Σημαντικές ημερομηνίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου