Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΕΛΜΕ Μαγνησίας: « Εκ Πλαγίου “Αξιολόγηση” Εκπαιδευτικών »

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011
Προς
· Υπουργό Παιδείας,Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Κοινοποίηση· ΟΛΜΕ · Σχολεία & ΥπηρεσίεςΒ/θμιας Εκπ/σης Ν. Μαγνησίας · ΜΜΕ
Θέμα: « Εκ Πλαγίου “Αξιολόγηση” Εκπαιδευτικών »

Σας ενημερώνουμε ότι σε έρευνα της Surveylang, για τις γλωσσικές δεξιότητες, η οποία, μέσω του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίων της χώρας, στην ερώτηση 54 αναφέρονται υποερωτήματα στα οποία οι μαθητές καλούνται να αξιολογήσουν τον εκπαιδευτικό τους και συγκεκριμένα να αναφέρουν αν είναι καλός εκπαιδευτικός, αν προσπαθεί, αν βοηθάει, ακόμη κι αν … αρέσει !!! στους μαθητές.

Εκλαμβάνουμε το συγκεκριμένο γεγονός ως αντιπαιδαγωγική, αντιεκπαιδευτική και υποβαθμιστική πράξη, για την ελληνική εκπαίδευση.

Πιστεύουμε ότι το να εξαναγκάζουμε τους μαθητές μας σε τέτοιες ενέργειες, εκείνο το οποίο καταφέρνουμε είναι να διασπάσουμε την παιδαγωγική σχέση με τους εκπαιδευτικούς τους και κάτι τέτοιο αποσκοπεί μόνο σε ότι χειρότερο εννοεί η ρήση «διαίρει και βασίλευε».

Πιστεύουμε ότι τέτοιες διαδικασίες αποπειρώνται να υποβαθμίζουν το ρόλο και το κύρος του εκπαιδευτικού στα μάτια των μαθητών του και δεν έχουν καμία θέση στο ελληνικό δημόσιο σχολείο.

Πιστεύουμε ότι το να υποχρεώνονται ανήλικοι, ανύποπτοι και απροετοίμαστοι μαθητές να γίνουν κριτές και επικριτές των δασκάλων τους, είναι παντελώς αντιεκπαιδευτικό και ύποπτο.

Πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες συνιστούν απόπειρα χειραγώγησης του εκπαιδευτικού - ευθέως ή πλαγίως- και οδηγούν στην απαξίωση της ελληνικής εκπαίδευσης και του δημόσιου σχολείου.

Για τους παραπάνω λόγους:

1. Σας καλούμε να σταματήσετε την εν λόγω έρευνα.

2. Σας καλούμε να συλλέξετε και να καταστρέψετε ερωτηματολόγια τα οποία έχουν ήδη συμπληρωθεί.

3. Σας καλούμε να ενημερώσετε τους μαθητές, οι οποίοι συμπλήρωσαν ήδη τα ερωτηματολόγια, για το άστοχο (τουλάχιστον) των ερωτήσεων και να συνεργήσετε στην επανάκτηση της εμπιστοσύνης τους προς τους εκπαιδευτικούς τους.

4. Σας καλούμε να επιβεβαιώσετε αν τηρήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες ελέγχου της συγκεκριμένης έρευνας και αν έχει δοθεί άδεια για την πραγματοποίησή της στα Σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου