Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ στην AXAΪΑ-CLAUSS

Η ACHAIA CLAUSS ιδρύθηκε το 1861 και είναι η αρχαιότερη οινοποιητική βιομηχανία στην Ελλάδα. Η εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των 4 μεγαλύτερων οινοποιητικών μονάδων της χώρας και μεταξύ των 10 μεγαλύτερων οινοποιητικών μονάδων της Ευρώπης. Έχει έντονα εξαγωγικό προσανατολισμό (δεύτερη εξαγωγική εταιρεία) ενώ οι εξαγωγές της αντιπροσωπεύουν σε αξία ποσοστό 70% περίπου των συνολικών πωλήσεων. Η ACHAIA CLAUSS παράγει και διαθέτει μία μεγάλη γκάμα προϊόντων με ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία και μερίδιο αγοράς, στο ποιοτικά πλέον απαιτητικό τμήμα της αγοράς κρασιού.
Η έδρα της εταιρείας είναι στην Πάτρα, όπου βρίσκονται και οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, στην λοφώδη περιοχή στους πρόποδες του Παναχαϊκού όρους, σε έκταση 410 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει αμπελώνες, άλση, δασική έκταση, τον ιστορικό Πύργο του Clauss καθώς και το παλαιό και το νέο οινοποιείο της εταιρείας.

Στο αυτοκρατορικό κελάρι, στους χώρους όπου παλιά λειτουργούσε το παλαιό οινοποιείο, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα βαρέλια, στα οποία ακόμα ζει και αναπνέει η Μαυροδάφνη του 1873 : το παλαιότερο κρασί που υπάρχει στην Ελλάδα. Το κελάρι ονομάστηκε έτσι από τον ιδρυτή του οινοποιείου, Gustav Clauss, ο οποίος ήθελε να τιμήσει την Αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστροουγγαρίας (Σίσσυ), που επισκέφθηκε απροειδοποίητα την εταιρεία το 1885. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα κτίσματα, που σώζονται από το 1861. Πολλά βαρέλια είναι διακοσμημένα με ξυλόγλυπτες παραστάσεις, ενώ άλλα έχουν αφιερωθεί σε εξέχουσες προσωπικότητες που, στα 150 χρόνια ζωής του οινοποιείου, επισκέφθηκαν το χώρο και γεύθηκαν τη μοναδική μαυροδάφνη. Μεταξύ των, ξεχωρίζουμε τον καγκελάριο Bismarck και τον στρατάρχη Moltke, το Βασιλέα Γεωργίο Α΄ και τη Βασίλισσα Όλγα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Υπαρχηγό του Τσε Γκεβάρα, Σενιόρ Ramirez (επονομαζόμενου Μπενίνιο), τον γνωστό Έλληνα ζωγράφο, Δημήτριο Μυταρά και πολλούς άλλους.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να επισκεφθείτε την ACHAIA CLAUSS μαζί με τους μαθητές σας, κατά τη διάρκεια των σχολικών σας εκδρομών, να περιπλανηθείτε στους ατμοσφαιρικούς χώρους του οινοποιείου-κάστρου μας και να ξεναγηθείτε στα ιστορικά κελάρια των παλαιών εγκαταστάσεων, παρέα με μια γεύση από τον θρυλικό κι ευλογημένο οίνο, αυτόν της Μαυροδάφνης! Το οινοποιείο είναι ανοιχτό καθημερινά, Δευτέρα ως Κυριακή, από τις 10.00 ως τις 17.00. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια γίνεται υποδοχή επισκεπτών στην Cava Δανηιλίδος, όπου προσφέρεται κέρασμα μαυροδάφνης.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 2610-580102 (κα Ράπτη, κα Μανούσου) ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.achaiaclauss.gr

Για τη δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση, παρακαλώ ενημερώστε μας εγκαίρως για την ημερομηνία και ώρα επίσκεψης στο τηλέφωνο 2610-580102, ή στο email: achaia-cava@clauss.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου