Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Αγώνες Χειροσφαίρισης Αγοριών και Κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων

Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.) Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας έχοντας υπόψη τις παραπάνω σχετικές διαταγές του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.,Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι :
τους αγώνες Χειροσφαίρισης Δημοτικών σχολείων σχολικού έτους 2010-2011 ως εξής :
ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν από Τρίτη 10-05-2011 έως Τρίτη 31-05-2011, σύμφωνα με το πρόγραμμα που πρόκειται να διαμορφωθεί μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής των σχολείων και το οποίο θα σας αποστείλουμε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011.

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Π.Ε.Α.Κ. ΤΟΦΑΛΟΣ (Κεντρική Σάλα)



ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης που είναι γεννημένοι τα έτη 1999 , 2000 , 2001.



ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Το κάθε σχολείο συμμετέχει με μέγιστο αριθμό (14) δεκατέσσερις μαθητές-τριες στην ομάδα του.











ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ



ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των μαθητών-τριών στους αγώνες, υπογεγραμμένη οπωσδήποτε από τον Διευθυντή-ντρια, να φέρει τη σφραγίδα του σχολείου και να είναι θεωρημένη ή να συνοδεύεται από Ιατρική Βεβαίωση . Η Ιατρική Βεβαίωση πρέπει απαραίτητα να είναι από Ιατρό του Ε.Σ.Υ. ή Ιατρό ασφαλιστικού φορέα ή Αγροτικό Ιατρό ή και Ιδιώτη Ιατρό (Παιδίατρο, Παθολόγο ή Καρδιολόγο) και να έχει ημερομηνία θεώρησης, που να μην υπερβαίνει το εξάμηνο από την ημερομηνία τέλεσης του αγώνα.

(συνημμένο Υπόδ. 1)

Δε θα γίνουν αποδεκτά τα Ατομικά Δελτία Υγείας των μαθητών-τριών ως Ιατρική Βεβαίωση, διότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 58410/Γ4/14-06-2005 Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., είναι απόρρητα έγγραφα μη ανακοινώσιμα.



ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Είναι επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του σχολείου στους αγώνες, στην οποία θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του συνοδού της ομάδας και θα είναι πλήρως συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη (συνημμένο Υπόδ. 6)



ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:



Α. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα του αποκλεισμού, και ο κάθε αγώνας θα διαρκεί δύο (2) ημίχρονα διάρκειας είκοσι (20΄) λεπτών το κάθε ένα.

Ημίχρονο μεταξύ των δύο περιόδων, διάρκειας πέντε (5΄) λεπτών.

Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθείται η διαδικασία των πέναλτι χωρίς να δοθεί παράταση.

Σύμφωνα με την παράγραφο 2.1.2. της υπ’ αρ. 112843/Γ4/14-10-200 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1497/τ.Β΄/01-11-2005) όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την περίπτωση ια΄ της 29348/Γ4/16-3-2009 Υ. Α. (ΦΕΚ 545/τ.Β΄/24-3- 2009) οι τεχνικές διατάξεις των αθλημάτων που περιλαμβάνονται στους Σχολικούς Αγώνες προσαρμόζονται με τις τεχνικές διατάξεις που προβλέπουν οι Αθλητικές Ομοσπονδίες των αντίστοιχων αθλημάτων.



Στο πλαίσιο της ως άνω διάταξης, οι σχολικοί αγώνες Χειροσφαίρισης

Δημοτικών Σχολείων του σχολικού έτους 2010 – 2011 θα διεξαχθούν με τους νέους

Κανονισμούς*(σελ. 4 , 5)





Β. ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ:Η μεταφορά των μαθητών από και προς τα γήπεδα όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες θα γίνει με μέριμνα και ευθύνη των Διευθυντών και των συνοδών εκπαιδευτικών κάθε σχολείου. Η δαπάνη της μεταφοράς επιβαρύνει το κάθε Σχολείο.



Γ. ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ ΟΜΑΔΩΝ: Να καταβληθεί προσπάθεια από κάθε σχολείο να υπάρχει ομοιόχρωμη εμφάνιση όλων των μαθητών της ομάδας (σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων).



Δ. ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σύμφωνα με την πιο πάνω 1. σχετική η διαφήμιση προϊόντων στις αθλητικές περιβολές των μαθητών-αθλητών, καθώς και η αναγραφή ονόματος Αθλητικού Συλλόγου σ’ αυτές.

Ο κάθε μαθητής έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ένα ομαδικό άθλημα, εκτός των Σχολείων που φοιτούν λιγότεροι από εκατόν είκοσι (120) μαθητές-μαθήτριες, όπου ο κάθε μαθητής- μαθήτρια έχει δικαίωμα συμμετοχής σε δύο ομαδικά αθλήματα.



ΟΛΟΚΛΗΡΗ  Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου