Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Αναστολή συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η απόφαση της υφυπουργού Παιδείας , με την οποία... αναστέλλονται - για την φετινή σχολική χρονιά - πολλές συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων σε ολόκληρη την χώρα.

ΦΕΚ 1812 Τ Β'

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Παράταση αποσπάσεων εκπαιδευτικών Υπευθύνων ΕΚΦΕ και ΚΕΠΛΗΝΕΤ

 ΑΠΟΦΑΣΗ για την παράταση της θητείας των εκπαιδευτικών οι οποίοι υπηρετούσαν στις Δ/νσεις Β/θμιας Εκπ/σης όλης της χώρας κατά την σχολική χρονιά 2010-11 ως Υπεύθυνοι ΕΚΦΕ (78 Άτομα) και ΚΕΠΛΗΝΕΤ (89 άτομα), εφόσον το επιθυμούν, από 1-9-2011 μέχρι την πλήρωση των σχετικών θέσεων όπως θα προβλέπονται αυτές από νεότερες Υπουργικές Αποφάσεις. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως στην οικεία Διεύθυνση μέχρι και την 1/09/2011, την επιθυμία τους για παράταση ή μη της θητείας τους. Οι μη επιθυμούντες παράταση επιστρέφουν στην οργανική τους θέση.

ΥΠΔΒΜΘ - Παράταση αποσπάσεων των εκπαιδευτικών Υπευθύνων ΣΕΠ στα Κ.Ε.ΣΥ.Π.


Μαρούσι, 30-8-2011 Αρ.Πρωτ: 97440/Γ7 Εσωτ.Πρωτ:  3962
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ 
Την παράταση των αποσπάσεωναπό 1-9-2011 των εκπαιδευτικών οι οποίοι  υπηρετούσαν στα  Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) (79 άτομα) της χώρας κατά τη σχολική χρονιά 2010-11 ως Υπεύθυνοι ΣΕΠ εφόσον το επιθυμούν, μέχρι την πλήρωση των σχετικών θέσεων όπως θα προβλέπονται αυτές από νεότερες Υπουργικές Αποφάσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται να δηλώσουν εγγράφως την επιθυμία τους για παραμονή στις συγκεκριμένες θέσεις, στις οικείες Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης μέχρι και την 1/09/2011.

Οδηγίες για την Προετοιμασία Εκπαιδευτικού Υλικού και Διδακτικών εργαλείων για τη λειτουργία σχολικών μονάδων το σχολικό έτος 2011-2012


Μαρούσι,    1 - 9 -  2011
Αριθ. Πρωτ.       Βαθμός Προτερ.


                  



 98446 / Γ1
1.      Ανάρτηση όλων των διδακτικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πλατφόρμα «ψηφιακό σχολείο» (http://digitalschool.minedu.gov.gr/). Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων  και οι Εκπαιδευτικοί των σχολείων, μπορούν να έχουν πρόσβαση και να αξιοποιούν το σχετικό υλικό, με κάθε πρόσφορο τρόπο για τους ίδιους και τους μαθητές τους.
2.      Διανομή σε όλους τους μαθητές ενός DVD, στο οποίο θα εμπεριέχονται τα σχολικά εγχειρίδια. Έτσι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα και στο σπίτι τους ηλεκτρονικά να μελετούν  τα μαθήματα.
3.      Για την αντιμετώπιση της δυσκολίας αυτής  οι Διευθυντές και οι Εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων μεριμνούν για την έγκαιρη εκτύπωση, αναπαραγωγή και διανομή του  απαραίτητου εκπαιδευτικού υλικού στους μαθητές.

                                                                                                                      

ΥΠΕΠΘ- Έκδοση αποτελεσμάτων εισαγωγής αλλοδαπών-αλλογενών

Οι εγγραφές των εισαγόμενων στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα Τεχνολογικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν από 12-9-2011 μέχρι και 30- 9 -2011, με την προϋπόθεση ότι πέραν των δικαιολογητικών που απαιτούνται θα προσκομίζουν και τη βεβαίωση των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης ή πιστοποιητικό τουλάχιστον επιπέδου Β2 (Γ΄) του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα. Όσοι δεν κατέχουν την ανωτέρω βεβαίωση ή το πιστοποιητικό γνώσης ελληνικής γλώσσας ολοκληρώνουν την εγγραφή τους μετά από την προσκόμιση αυτών μέχρι και το επόμενο της εισαγωγής ακαδημαϊκό έτος, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται.
Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιλογής των εισαγομένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και δίδονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίεςτων α
λλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους από το διαδίκτυο πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο) στην ιστοσελίδαhttp://results.minedu.gov.gr
 

Προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ένσταση κατά των Πινάκων αυτών, αποκλειστικά από 02/09/2011 μέχρι και 05/09/2011, σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) του Υπουργείου Παιδείας: http://e-aitisi.sch.gr οι προσωρινοί ΠίνακεςΑναπληρωτών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) των κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012.

ΔΙΔΕ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ


Παρακαλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ16 και ΠΕ19-20 που ανήκουν στη Δ.Ε. Δυτικής Αττικής και επιθυμούν να διατεθούν στην Α/θμια Εκπ/ση να το δηλώσουν μέχρι την Δευτέρα 05-09-2011 στις 11.00 π.μ..
Οι εκπ/κοί που βρίσκονται στα σχολεία να ενημερωθούν ενυπόγραφα με ευθύνη των Δ/ντών των σχολείων.ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανήλθαν στις 7.122 και ικανοποιήθηκαν 2917 (ποσοστό 41%).
Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών  για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι αναρτημένοι εδώ.
==================================================================
Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανήλθαν στις 6.648 και ικανοποιήθηκαν 4.182 (ποσοστό 62,91 %).
Για τους πίνακες με τα ονόματα για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πατήστε εδώ.
============================================================================================

OΛΜΕ - ζητάει άμεσα συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας για τις αποσπάσεις μετά την κυβερνητική επέλαση στις αποδοχές καθηγητών



Κυρία Υπουργέ,  
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκτιμά ότι πρέπει η Υπηρεσία να εγκρίνει μεγάλο αριθμό
αποσπάσεων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε
ΠΥΣΔΕ,  δεδομένου ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, 
αφού οι αποχωρήσεις συναδέλφων λόγω συνταξιοδότησης την τελευταία διετία είναι
πολλαπλάσιες των προσλήψεων.  
   Κατόπιν τούτου, το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητάει άμεσα συνάντηση με την Υπουργό
Παιδείας για το ζήτημα των αποσπάσεων καθηγητών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ αλλά
και για τα τρέχοντα ζητήματα ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους.