Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΤΟ ΦΕΚ Για Συγχωνεύσεις - Καταργήσεις Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΤΕΛΙΚΕΣ Συγχωνεύσεις - Καταργήσεις Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΕΚ  ΦΔΚ 440/ΣΒ’
ΛΙΣΤΑ με τα ΣΧΟΛΕΙΆ 

Συγχώνευση και Κατάργηση Οργανικων Θέσεων Υπαλλήλων Βουλής

Συγχώνευση και Κατάργηση Οργανικων Θέσεων Υπαλλήλων Βουλής
ΚΕΝΗ ΛΙΣΤΑ

Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης -Αιτήσεις για εισαγωγικές εξετάσεις

Αιτήσεις για εισαγωγικές εξετάσεις
Οι καταθέσεις αιτήσεων για τη φετινή χρονιά (2011) από γονείς υποψηφίων μαθητών της ΣΤ' Δημοτικού, θα γίνονται δεκτές από 10 έως 25 Μαΐου στη γραμματεία του σχολείου
Εξετάσεις μουσικών μαθημάτων όλων των τάξεων (προφορικά)
Οι εξετάσεις σολφέζ, πιάνου, ταμπουρά και οργάνων επιλογής θα γίνουν στις 6, 9 και 10 Μαϊου. Για τις λοιπές εξετάσεις

ΔΣ Σφηκιάς

Ψήφισμα διαμαρτυρίας των κατοίκων της Σφηκιάς για το κλείσιμο του σχολείου Σε κατάληψη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας προχώρησαν γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Δημοτικού σχολείου και κάτοικοι της Σφηκιάς, το πρωί της Παρασκευής, αντιδρώντας στο επιχειρούμενο κλείσιμο του σχολείου και τη συγχώνευσή του με αυτό των Ριζωμάτων.
Η κατάληψη διήρκεσε από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί. Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, η υπηρεσία της Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λειτούργησε με προσωπικό ασφαλείας.

Γυμνάσιο Οβρυάς

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τη θεατρική
μεταφορά της ταινίας “Ιστορία μιας κάλπικης λίρας” του Γιώργου Τζαβέλλα , που διοργανώνει η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου μας στα πλαίσια Πολιτιστικού

ΑΘΗΝΑΤΤΙΚΗ 2014, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ

Επιστημονική Επιτροπή του Εθελοντικού Οργανισμού για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, διοργανώνει εσπερίδα με θέμα «ΑΘΗΝΑΤΤΙΚΗ 2014, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ», που είναι αφιερωμένη στη πορεία και στην εξέλιξη του προγράμματος ανάπλασης και αναβάθμισης της πρωτεύουσας, το οποίο παρουσίασε πριν ένα χρόνο το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαΐου, το απόγευμα (17:30) στην αίθουσα Τρίτση, του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Ακαδημίας 50.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απο 9-5-2011 εως 25-5-2011

Οι αιτήσεις των υποψηφίων διευθυντών όλων των σχολικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένου αυτών της Ειδικής Αγωγής, των Σ.Ε.Κ. και των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. υποβάλλονται από 9-5-2011 έως 25-5-2011 ύστερα από πρόσκληση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, η οποία αναρτάται στις διευθύνσεις και στα γραφεία εκπαίδευσης και δημοσιεύεται στο διαδίκτυο.
Τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν τις αιτήσεις είναι τα εξής:
1) Πλήρες πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών που εκδίδεται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια Διεύθυνση στην οποία ανήκει οργανικά ο υποψήφιος ή τηρείται ο Ατομικός Υπηρεσιακός του Φάκελος (επισυνάπτεται υπόδειγμα).
2) Βιογραφικό σημείωμα.
3) Φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών, τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών, μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης.4) Αποδεικτικά γνώσης ξένων γλωσσών. 5) Πιστοποιητικό επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε. 
6) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986,

ΤΟ ΚΠΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας συμμετέχει στην πανελλαδική ποδηλατοπορία που θα γίνει και στην πόλη μας την Κυριακή 8 Μαΐου στις 12 π.μ. με αφετηρία την κεντρική πλατεία. Όποιος συμπολίτης μας επιθυμεί να λάβει μέρος και δεν έχει ποδήλατο μπορούμε να του δανείσουμε ένα από τα ποδήλατα του ΚΠΕ, που χρησιμοποιούμε για τα περιβαλλοντικά μας προγράμματα. Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή στο ΚΠΕ Καλαμάτας, που βρίσκεται στην οδό Θουκυδίδου 2 στις 11.30 π.μ για να πάρει το ποδήλατο. Για περισσότερες πληροφορίες

ΥΠΕΠΘ-Σχετικά με το Δελτίο Τύπου της Κ.Ο. της Ν.Δ. στο Ευρωκινοβούλιο

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων διαχειρίζεται το Τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» (και όχι «Παιδεία και Διά Βίου Μάθηση», όπως εσφαλμένα μετέφρασε ο βουλευτής τον αγγλικό του τίτλο) μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται δράσεις για την Εκπαίδευση και τη Διά Βίου Μάθηση.
Το εν λόγω Πρόγραμμα σημείωσε σημαντικότατη απορρόφηση εντός του 2010 και μάλιστα με γεωμετρική πρόοδο από την απορρόφηση που είχε κατά το 2009 όταν ανέλαβε η παρούσα κυβέρνηση
Τα πραγματικά στοιχεία, όπως προκύπτουν από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΕΣΠΑ είναι τα εξής:

ΟΛΜΕ -Επιστολή στην Επίτροπο για Θέματα Παιδείας και Πολιτισμού της Ε.Ε.

Αξιότιμη κυρία Eπίτροπε,
Με ιδιαίτερη ανησυχία η εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μας -και γενικότερα η ελληνική κοινωνία- παρακολουθεί τη δραματική μείωση των -ήδη χαμηλών- δαπανών για την παιδεία στην Ελλάδα που προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός. Συγκεκριμένα, με τον προϋπολογισμό που κατάρτισε η Ελληνική Κυβέρνηση για το τρέχον έτος και ψήφισε η Ελληνική Βουλή οι δαπάνες για την παιδεία οδηγούνται σε μείωση ρεκόρ των τελευταίων 30 χρόνων και για πρώτη φορά το ποσοστό τους βρίσκεται κάτω από το 3% του ΑΕΠ (2,75% του ΑΕΠ για το 2011). Επίσης, για πρώτη φορά παρατηρείται μείωση των δαπανών και σε απόλυτες τιμές. 

Παράταση υποβολής εργασιών για συμμετοχή στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΕΕΠ‐ΔΤΠΕ «Το ψηφιακό σχολείο»

Παράταση υποβολής εργασιών για συμμετοχή στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΕΕΠ‐ΔΤΠΕ «Το ψηφιακό σχολείο», Πειραιάς, 22 & 23 Οκτωβρίου 2011 Αθήνα, 2 Μαΐου 2011 H Οργανωτική & η Επιστημονική Επιτροπή του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ΕΕΕΠ‐ΔΤΠΕ «Το ψηφιακό σχολείο», που οργανώνει η Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη διάδοση των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση (στις 22 & 23 Οκτωβρίου 2011, στον Πολυχώρο «Απόλλων» στον Πειραιά), ενημερώνουν κάθε ενδιαφερόμενο ότι ‐ μετά από πληθώρα αιτημάτων ‐ δίνεται παράταση στην υποβολή εργασιών, ως τις 31 Μαΐου 2011.

Συντονιστές ομάδων δικτύου «Συμμετέχω»

Το δίκτυο «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ανοικτό χώρο κατάθεσης προτάσεων και ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών μεταξύ εκπαιδευτικών, αλλά και να συμβάλλει στη διάδοση νέων δράσεων για τις ΤΠΕ στην εκπαίδευση.
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,σας ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον σας ώστε να συνδράμετε ως συντονιστές στις ομάδες του δικτύου «Συμμετέχω» σε εθελοντική βάση και σας γνωστοποιούμε ότι οι συντονιστές ανά ομάδα είναι:
Αξιοποίηση εκπαιδευτικών λογισμικών

6o Διεθνές Συνέδριο για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Εναλλακτικές μορφές εκπαιδευσης Λουτράκι, 4-6 Νοεμβρίου 2011
Το  Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο,  το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ελληνικό Δίκτυο της Ανοικτής & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και το Διεθνές Περιοδικό: OPEN EDUCATION "The Journal for Open & Distance Education & Educational Development"  σας προσκαλούν εγκάρδια στο  ΈκτοΔιεθνές Συνέδριο   για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση  "Εναλλακτικές Μορφές Εκπαίδευσης"
Σημαντικές Ημερομηνίες 

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ 7 ΜΑΙΟΥ ΓΙΑ ΑΘΛΟΔΡΑΣΗ

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 15o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Ορίστηκαν, με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας, οι εκλογές και η Γενική Συνέλευση για τους αντιπροσώπους στο 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Θα πραγματοποιηθούν στις 10 Μαΐου, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.30 π.μ. στο χώρο της Στέγης Γραμμάτων στη Βέροια.Οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές για την πορεία του κλάδου, αφού, οι αντιπρόσωποι που θα εκλεγούν, θα εκλέξουν το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για τα επόμενα δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια του 15ου συνεδρίου, που θα γίνει στην Αθήνα 25 με 28 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ

Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα- Αιτήσεις εγγραφής στην Α Γυμνασίου

Οι γονείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στη διαδικασία επιλογής για εγγραφή στην Α Γυμνασίου μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη Γραμματεία του σχολείου κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες: 16/5, 18/5, 20/5, 23/5, 25/5, 27/5, 30/5, 1/6, 3/6, 6/6, 8/6, 10/6, 14/6 και 15/6/2011Ώρες: 9π.μ. - 1 μ.μ.
Η συμμετοχή των υποψηφίων μαθητών στην επιλογή για φοίτηση στο Καλλιτεχνικό σχολείο δεν τους στερεί το δικαίωμα υποβολής

Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων στις Συρακούσες

Μαθητές και εκπαιδευτικοί τριών ελληνικών καλλιτεχνικών σχολείων θα κηρύξουν, φέτος, την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων στις Συρακούσες, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό.
Η Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε, σήμερα 05/05/2011, με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Istituto Nazionale del Dramma Antico (INDA),

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. - ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε.-ΚΕ.Δ.Δ.Υ. έτους 2011.
Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ανήλθαν σε 427 από τις οποίες ικανοποιήθηκαν 277. Οι μετατιθέμενοι σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσής τους, προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά σε σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής τους παρουσιάζονται για ανάληψη υπηρεσίας στις νέες τους θέσεις μέχρι 21/06/2011. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των οποίων η απόσπαση λήγει στις 31/08/2011.

22η Εβδομάδα Μελέτης «International Wildlife Research Week

Σας ενημερώνουμε ότι το Ίδρυμα Swiss Youth In Science διοργανώνει την 22η Εβδομάδα Μελέτης «International Wildlife Research Week» και προσκαλεί νέους μαθητές, ηλικίας από 17 έως 20 ετών, οι οποίοι έχουν διακριθεί στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιολογίας, με άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, να συμμετάσχουν σε αυτήν την ευκαιρία να γνωρίσουν την αλπική άγρια ζωή.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της Εβδομάδας Μελέτης «International Wildlife Research Week» είναι από 25-06-2011 έως 2-07-2011. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, οι συμμετέχοντες καλούντα

Πραγματοποίηση 3ης Επιμορφωτικής Ημερίδας για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

ΘΕΜΑ: «Πραγματοποίηση 3ης Επιμορφωτικής Ημερίδας».

ΣΧΕΤ: 1) Αρ. Φ. 67/17-03-2011 Υπουργική απόφαση.

2) Αρ. 5378/ 29-03-2011 έγγραφο της Ειδικής Υπ. Εφαρμογής Εκπ/κων Δράσεων, Μονάδα Β3, ΥΠΔΒΜΘ.

3) Αρ. Φ.15/ 7790/3-5-2011 έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής.



Στα πλαίσια της «Γ΄ φάσης επιμόρφωσης και υποστήριξης», καλούμε τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε., εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (Παράλληλη Στήριξη του Προγράμματος ΕΣΠΑ) που υπηρετούν στην 9η Περιφέρεια ΕΑΕ Πειραιά να συμμετάσχουν στη 3η Επιμορφωτική Ημερίδα.

Διαχείρηση εκπαιδευτικών Θεμάτων - 3 ΔΣ Ραφήνας

Η Λογοτεχνία της Γενιάς του ’30: Ζητήματα Γραμματολογίας, Ερμηνείας, Διδακτικής

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων Β΄ Αθήνας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Βαρβακείου Σχολής

σας προσκαλούν σε ημερίδα με θέμα:

Η Λογοτεχνία της Γενιάς του ’30: Ζητήματα Γραμματολογίας, Ερμηνείας, Διδακτικής

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου 2011 στις 3μμ στο Ζάππειο Μέγαρο

ΧΟΡΗΓΟΙ: Βαρβάκειον Ίδρυμα, Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων

Διαγωνισμός καλύτερης εκπαιδευτικής ψηφιακής δραστηριότητας για τις φυσικές επιστήμες, έως 15 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου - Ανακοίνωση

Διαγωνισμός καλύτερης εκπαιδευτικής ψηφιακής δραστηριότητας για τις φυσικές επιστήμες, έως 15 Μαΐου 2011.

Αθήνα, Δευτέρα 2 Μαϊου 2011

Το Ίδρυμα Ευγενίδου συμμετέχει στη διοργάνωση διαγωνισμού για εκπαιδευτικούς και μουσειοπαιδαγωγούς για την καλύτερη εκπαιδευτική ψηφιακή δραστηριότητα, σε συνεργασία με το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής, το Ίδρυμα Λαμπράκη, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να αναπτύξουν μία εκπαιδευτική δραστηριότητα με βάση το διδακτικό μοντέλο ανακαλυπτικής μάθησης, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του αναλυτικού προγράμματος Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Δημοτικού, χρησιμοποιώντας ψηφιακό υλικό από τις ψηφιακές βιβλιοθήκες OPENSCIENCERESOURCES (www.ea.gr/ep/osr-summerschool) και NATURAL EUROPE (www.ea.gr/ep/nature-summerschool).

4o Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου στην Κόρινθο

Η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, διοργανώνουν από κοινού για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου, που θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 9 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Πανεπιστήμιο).

5o Φεστιβαλ Μαθητικού Θεάτρου Πειραιάς

Επιμορφωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικών σε Πολιτιστικά Θέματα Γ΄' Αθήνας


Σχετικά με τα ειδικά εξεταστικά κέντρα των υποψηφίων ΕΠΑΛ Α’ που εξετάζονται προφορικά

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι ο ορισμός των ειδικών εξεταστικών κέντρων για τη συμμετοχή των υποψηφίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ Α΄) που εξετάζονται προφορικά στις πανελλήνιες εξετάσεις 2011 και η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά έγινε με την αριθ. Φ.151/46637/Β6/15.4.2011 Υπουργική Απόφαση. Πρόκειται για 1.152 υποψηφίους από τους οποίους οι 166 προέρχονται από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης και μετακινούνται για εξέταση στην Αθήνα.
Οι υποψήφιοι και από τους λοιπούς νομούς μετακινούνται στα εξεταστικά κέντρα Αθήνας- Θεσσαλονίκης.
Είναι αναγκαίο για τη διασφάλιση του αδιάβλητου, αφού πρόκειται για προφορικές εξετάσεις, οι καθηγητές-εξεταστές όχι μόνον να μην προέρχονται από σχολεία της περιοχής των εξεταζομένων, αλλά να υπάρχουν και καθηγητές ειδικοτήτων,

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά απο το ΥΠΕΠΘ να μη θυσιάζει στο βωμό των περικοπών και ον ευαίσθητο θεσμό πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο τροϊκανός ιός των περικοπών έπληξε καίρια και το θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων. Λίγες ημέρες πριν την έναρξή τους το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο των περικοπών επιβάλλει μια σειρά από αλλαγές ή σκόπιμες παραλήψεις που θίγουν κυρίως ευαίσθητες κατηγορίες μαθητών.
1. Μειώνει τον συνολικό αριθμό ων εξεταστικών κέντρων εξαναγκάζοντας τους μαθητές σε μετακινήσεις.
2. Καταργεί τα εξεταστικά κέντρα των εσπερινών σχολείων εξαναγκάζοντας τους ζόμενους μαθητές ναεξετάζονται το πρωΐ.
3. Καταργεί τα περιφερειακά εξεταστικά κέντρα των μαθητών με αναπηρία και ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών

ΟΛΜΕ - σχετικά με τις Τελικές Συνχωνεύσεις Σχολείων

Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία τουΥπουργείου Παιδείας για τον εικονικό διάλογο που έστησεσε βάρος εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών αλλά και των τοπικών ημοτικών αρχών στο θέμα των συγχωνεύσεων -καταργήσεων σχολείων. Συγκεκριμένα τοΥπουργείο Παιδείας:
 -στις 13/3/2011 ανακοινώνει την πρότασή του την οποία υποτίθεται πως θέτει σε “διάλογο”
-στις 23/3/2011 η Υπουργός Παιδείας σε δελτίο τύπου δηλώνει σχετικά με το θέμα: “έχει γίνει σοβαρή και οργανωμένη δουλειά, σε κάθε περιφέρεια. 'Οπου υπάρχουν τεκμηριωμένες και ήρεμες προσεγγίσεις και όπου τα επιχειρήματα είναι παιδαγωγικά, οι συγκεκριμένες εριπτώσεις εξετάζονται, ....”,
-στις 14-4-2011 στην εγκύκλιο για τα κενά και τα πλεονάσματα προσωπικού αναφέρει πως

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Εκλογές αντιπροσώπων για το 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ - ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

Εκλογές αντιπροσώπων για το 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ Η Γενική Συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και οι εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων για το 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν την
Πέμπτη 5-5-2011 στο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου.
Γενική Συνέλευση: Ώρα 9 π.μ. έως 12.
Ψηφοφορία 12 έως 5 μ.μ.

Νηπιαγωγοί Αν.Αττικής - Επιμορφωτική Ημερίδα

Στις 12 Μαίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο Καλυβίων.
Η παρουσία είναι υποχρεωτική.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ : ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ


Απο φέτος η Απόκτηση απολυτηρίου με ενδοσχολικές εξετάσεις

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι με νομοθετική ρύθμιση που έχει κατατεθεί στη Βουλή, οι μαθητές της Γ’ τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων μπορούν να αποκτήσουν το απολυτήριο Γενικού Λυκείου χωρίς να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2010-2011. Οι μαθητές θα εξεταστούν σε επίπεδο σχολικής μονάδας σε όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου, σε θέματα που ορίζονται από τον οικείο σύλλογο διδασκόντων. Για τη διαδικασία αξιολόγησης

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΥΠΕΠΘ - 03-05-11 Ανακοινοποίηση στο Ορθό - Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινοποιείται στο ορθό ο πίνακας των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Αγγλικής, Φυσικής Αγωγής και Μουσικών) που μετατέθηκαν από περιοχή σε περιοχή, ως προς τις μονάδες μετάθεσης για εντοπιότητα, καθώς από σφάλμα της μηχανογραφικής επεξεργασίας του συστήματος μεταθέσεων δεν λήφθηκαν υπόψη οι τέσσερις μονάδες της παρ. 5 του άρθρ. 30 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19‐5‐2010 τ. Α΄) αλλά οι προϊσχύουσες δύο, και τις προκύπτουσες αλλαγές των βάσεων και των ονομάτων των μετατιθέμενων εκπαιδευτικών με τις περιοχές στις οποίες μετατίθενται.
Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται . 7/29-4-2011 Πράξη του ΚΥΣΠΕ και με την αριθμ. 48758/Δ1/29-4-2011 υπουργική απόφαση δεν λαμβάνουν εν τέλει μετάθεση, επειδή υπολείπονται των μορίων έναντι αυτών που έλαβαν μόρια εντοπιότητας κατά τα ανωτέρω.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ

YΠΕΠΘ Σχετικά με τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις

03-05-11Σχετικά με τις μεταθέσεις που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τη συζήτηση που προκλήθηκε, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:Οι μεταθέσεις έγιναν όπως ορίζει ο νόμος με βάση τα οργανικά και όχι τα λειτουργικά κενά. Ως γνωστόν με βάση τα λειτουργικά κενά γίνονται οι αποσπάσεις.Φέτος οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες θα πραγματοποιηθούν μετά τις συνταξιοδοτήσεις και τους διορισμούς, δηλαδή το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.Με τον τρόπο αυτό

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών μειωμένου ωραρίου Πληροφορικής στα Ολοήμερα Δ.Σ. της Π.Ε.

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2010-2011, προσλαμβάνονται 19 εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου Πληροφορικής προκειμένου να υποστηρίξουν τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης για τα μαθήματα Τ.Π.Ε. και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση.
Οι προσλήψεις των ανωτέρω εκπαιδευτικών που

ΚΕΝΑ Α' Β' Δ.Ε. Ανατολ.Θεσσαλονίκης

Πίνακες Κενών Α' Περιοχής - Β' Περιοχής 2011 ΚΕΝΑ

Ημερίδας Αγωγής Σταδιοδρομίας Ηρακλείου

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ Χορήγηση άδειας απουσίας εκπ/κών για συμμετοχή τους στη Συνέλευση για εκλογή αντιπροσώπων στο 15ο συνέδριο της Ο.Λ.Μ. Ε.

Χορηγούμε άδεια απουσίας μίας (1) ημέρας από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη, 4 Μαϊου 2011, στους εκπαιδευτικούς Δ/θμιας Εκπ/σης, που είναι μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. Πρέβεζας προκειμένου να λάβουν μέρος στη Συνέλευση της ένωσής τους, που θα πραγματοποιηθεί στο 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας. Οι εκπαιδευτικοί που δεν θα συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Πρέβεζας θα εργαστούν κανονικά

ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας και η Αγωγή Υγείας σας προσκαλούν την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011 ώρα 6.30μ.μ. στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στη μικρή αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας με θέμα :
«ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ»

Αγώνες Χειροσφαίρισης Αγοριών και Κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων

Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.) Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας έχοντας υπόψη τις παραπάνω σχετικές διαταγές του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.,Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι :
τους αγώνες Χειροσφαίρισης Δημοτικών σχολείων σχολικού έτους 2010-2011 ως εξής :
ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν από Τρίτη 10-05-2011 έως Τρίτη 31-05-2011, σύμφωνα με το πρόγραμμα που πρόκειται να διαμορφωθεί μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής των σχολείων και το οποίο θα σας αποστείλουμε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011.

Διευκρινίσεις σχετικά με μοριοδότηση αποσπασμένων εκπαιδευτικών.

Tις μονάδες συνθηκών διαβίωσης της πλησιέστερης σχολικής μονάδας συν δύο θα λάβουν για το σχολικό έτος 2010-11 και όσοι εκπαιδευτικοί υπηρετούν σε Διευθύνσεις και Γραφεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των περιοχών αρμοδιότητας του ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ στο οποίο ανήκουν οργανικά και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε περίπτωση που υπηρετούν σε αυτά μέρος της εβδομάδας θα γίνεται αναλογικός υπολογισμός των μονάδων τους με βάση την εβδομάδα των πέντε ημερών.
Σας υπενθυμίζουμε ότι για τους εκπαιδευτικούς που έχουν αποσπαστεί από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε άλλο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ ισχύουν τα οριζόμενα στις παραγράφους 3.2.1.α του Κεφαλαίου Δ΄ του Δεύτερου Μέρους των ανωτέρω εγκυκλίων

Aνοιχτή περιβαλλοντική εκδήλωση στο Άλσος Νέας Σμύρνης Δ΄ Δ/νσης Δ.Ε. Αθήνας

Οι Υπεύθυνοι Π.Ε. Β/θμιας και Α/θμιας Εκπ/σης σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Σμύρνης και τα σχολεία που εκπόνησαν πρόγραμμα ΠΕ την τρέχουσα σχολική χρονιά , προτίθενται να διοργανώσουν ανοιχτή περιβαλλοντική εκδήλωση στο Άλσος Νέας Σμύρνης το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011.
Η ημέρα ανοιχτής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης απευθύνεται σε :

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ημερομηνία εκλογών για 15ο συνέδριο ΟΛΜΕ

Ημερομηνία εκλογών για 15ο συνέδριο ΟΛΜΕ
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι οι εκλογές για το 15ο συνέδριο της ΟΛΜΕ(εκλογή αντιπροσώπων) θα γίνουν την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011. Το πρωί θα γίνει γενική συνέλευση από 8.30 μέχρι 12.00 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ψηφοφορία

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΧΟΙΝΙΑ

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κεντρικός Καθαρισμός παραλίας Σχινιά – Μαραθώνα



Αν θέλετε να πάρετε μέρος στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ που διοργανώνει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα, στην παραλία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα την Κυριακή 8 Μαΐου 2011, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2011», παρακαλούμε συμπληρώστε την ειδική φόρμα με κεφαλαία γράμματα και στείλτε την στην ηλεκτρονική διεύθυνση events@medsos.gr ή με φαξ στο 210-8228795 το αργότερο έως την Tετάρτη 04 Μαΐου 2011. (άτομο επικοινωνίας: Μυρσίνη Κουκιάσα)

Ι΄ Φάση Αναπληρωτών Κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων στην Α/θμια Εκπ/ση Σχολ. Έτ. 2010-2011

02-05-11 (Ανακοινοποίηση) Ι΄ Φάση Αναπληρωτών Κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων στην Α/θμια Εκπ/ση Σχολ. Έτ. 2010-2011

8 Αναπληρωτές δάσκαλοι

Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας - Κτήμα Τατοίου

Η ΔΔΕ Αν.Αττικής οργανώνει σεμινάριο με αντικέιμενο "Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας -Κτήμα Τατοίου:Διαχείρηση Προστασία" το Σάββατο 7 Μαίου 2011 και ώρα 9.00-14.30.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Αειφόρος ανάπτυξη δασικών οικοσυστημάτων μέσω περιβαλλοντικών προγραμμάτων στην εκπαίδευση

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Περτουλίου σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Ανατ. Αττικής σκοπεύει να πραγματοποιήσει περιβαλλοντικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης των νομών εμβέλειάς του, για μέλη Π.Ο. ΚΠΕ, καθώς και για εκπροσώπους Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ του ΥΠΔΒΜΘ με θέμα «Αειφόρος ανάπτυξη δασικών οικοσυστημάτων μέσω περιβαλλοντικών προγραμμάτων στην εκπαίδευση» στις 14 και 15 Μαΐου 2011.

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ«Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη»,Σύρος 6, 7, 8 Μαΐου 2011

Δικτυακοί τόποι: www.e-diktyo.eu, http://www.epyna.gr/
Σκοπός του Συνεδρίου
Σκοπός του Συνεδρίου είναι ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος αναφορικά με την εφαρμογή των «Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (ΤΠΕ-Ε), καθώς και τις σύγχρονες πρακτικές τους έτσι όπως διαμορφώνονται στη σχολική πραγματικότητα. Ιδιαίτερα στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει τους/τις εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς την κατεύθυνση ανάδειξης των θεμάτων διδακτικής μεθοδολογίας με την αξιοποίηση ΤΠΕ.

Ας Αλλάξουμε Συνήθειες… κι όχι το Κλίμα

Ας Αλλάξουμε Συνήθειες… κι όχι το Κλίμα»
Έκθεση του Προγράμματος « Παιδική HELMEPA » στη Χίο
Σας ενημερώνουμε ότι λειτουργεί Έκθεση στα πλαίσια του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA», με την έγκριση του Υ. Π. Δ. Β. Μ. & Θ. με θέμα: « Ας Αλλάξουμε Συνήθειες … όχι το Κλίμα», η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Μαρίας Π. Τσάκου, Γενικής Γραμματέως του Διοικητικού Συμβουλίου της HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος).
Φιλοξενείται στο κτήριο του Ιδρύματος «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ» στην πόλη της Χίου (Μιχαήλ Λιβανού 51), από 11 έως 15 Απριλίου κι από 2 έως 6 Μαΐου 2011, μεταξύ 09:00 και 13:00 τις εργάσιμες μέρες για τα Σχολεία και 6-8 το απόγευμα, για το κοινό. Μαθητές και εκπαιδευτικοί – συνοδοί θα μετακινηθούν με δαπάνες της HELMEPA

Προγραμματισμός ηλεκτρονικών αυτοματισμών στο Scratch

ΠΡΟΣ: καθηγητές πληροφορικής Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Β’ Αθήνας, Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ανατ. Αττικής,
Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Β’ Αθήνας  Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ανατ. Αττικής
Bιωματικό σεμινάριο-εργαστήριο με τίτλο «Προγραμματισμός ηλεκτρονικών αυτοματισμών στο Scratch»
το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου στο πλαίσιο του κύκλου των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων

14ο Διεθνές Συνέδριο Διαπολιτισμική Εκπαίδευση - Μετανάστευση - Διαχείριση Συγκρούσεων και Παιδαγωγική της Δημοκρατίας

Βόλος, 13-15 Μαΐου 2011Kεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αργοναυτών και Φιλελλήνων
Το ΚΕ.Δ.ΕΚ. σε συνεργασία με το Π.Τ.Π.Ε. και το Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν το 14ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση – Μετανάστευση - Διαχείριση Συγκρούσεων και Παιδαγωγική της Δημοκρατίας», που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων Συνεδρίων του Κέντρου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ενδεικτικοί στόχοι του Συνεδρίου είναι:

Διερεύνηση Απόψεων Εκπαιδευτικών Τ.Π.Ε. Σε Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ε.Α.Ε.Π. Σχετικά Με Την Αποτελεσματικότητα Της Διδασκαλίας Τους

 Tο ερωτηματολόγιο αφορά σε έρευνα που διερευνά το βαθμό αποτελεσματικής εισαγωγής της διδασκαλίας των Τ.Π.Ε. στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Αναμορφωμένο Ενιαίο Αναλυτικό Πρόγραμμα.
 Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πληροφορικής –μόνιμα διορισμένους ή αναπληρωτές- που εργάζονται στα εν λόγω σχολεία και επωμίζονται το κύριο βάρος αυτής της προσπάθειας
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

INNOVATIVE LANGUAGE LEARNING METHODS IN GREEK LANGUAGE.

INNOVATIVE LANGUAGE LEARNING METHODS FOR ADULTS
(GreekLang) 01/05/2011- 07/05/2011
Σκοπός του εργαστηρίου είναι η συμμετοχή ενηλίκων εκπαιδευόμενων σε σεμινάρια εκμάθησης ελληνικής γλώσσας ως Δεύτερης. Τα εργαστήρια φέρνουν σε επαφή ενήλικες προκειμένου να βιώσουν μια καινοτόμο διαπολιτισμική γλωσσική επικοινωνιακή εμπειρία. Οι εκπαιδευόμενοι ενθαρρύνονται να μοιραστούν ενεργά με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες τις γνώσεις και απόψεις για τον ελληνικό πολιτισμό και τον τρόπο ζωής.

πρόγραμμα

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

2ο Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών και της Μαθηματικής Εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων των 5 Πόλεων

Σας ενημερώνουμε ότι το 2ο Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών και της Μαθηματικής Εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων των 5 Πόλεων: Ρόδου, Λευκωσίας, Bologna, Palermo και Locarno, το οποίο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Εργαστήριο Μαθηματικών και Πολυμέσων, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στις Επιστήμες της Αγωγής και το Διδασκαλείο «Αλ. Δελμούζος» του Π.Τ.Δ.Ε.), θα διεξαχθεί στις 6–7 Μαΐου 2011 στην αίθουσα του Πανεπιστημίου στο Ξενοδ. Κάμειρος, με συμμετοχή διαπρεπών καθηγητών Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού, στον χώρο των Μαθηματικών και της Μαθηματικής Εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες